Nieuws over Centrum Oost

Bijeenkomsten over vernieuwing Peperstraat

3 september 2019
Op de Peperstraat verhuurt Accres Real Estate 112 woningen. Ook zijn er commerciële ruimtes in de verhuur. De panden worden gesloopt en er komt nieuwbouw. Er komen circa 460 woningen voor terug. Accres organiseert 24 september een bijeenkomst voor iedereen die nieuwsgierig is om hen te informeren over de vernieuwing van de Peperstraat. De inloop is tussen 17.00 en 21.00 uur in de St. Bonifatius, Oostzijde 14 in Zaandam.

Lees meer

Impressie van de Peperstraat door tekenaar Olivier Rijcken

Impressie van de Peperstraat door tekenaar Olivier Rijcken

Werkzaamheden steiger Prins Hendrikkade


2 september 2019
Een nieuwe steiger aan de Prins Hendrikkade laat nog even op zich wachten. De uitspraak van de Raad van State over de PAS zorgt hier, net als op andere bouwplekken in Zaanstad, voor vertraging. Bouwaanvragen worden elk apart beoordeeld als het gaat om de verwachte stikstofuitstoot. Dat kost tijd.

Lees meer

Impressie van Prins Hendrikkade door tekenaar Olivier RijckenImpressie van de Peperstraat door tekenaar Olivier Rijcken

Sporten ook leuk voor ouderen


29 augustus 2019

42 fanatieke ouderen stonden woensdagochtend 28 augustus in de startblokken om te gaan oefenen en bewegen! Wethouder Gerard Slegers onthulde nieuwe sporttoestellen, die speciaal geschikt zijn voor ouderen.

Lees meer

Foto van de onthulling van de nieuwe sporttoestellen door wethouder Gerard Slegers met 42 ouderen

Agema: ‘Meer dan genoeg mogelijkheden voor Zuiddijk’

'2040 komt sneller dan je denkt’


21 augustus 2019
Martijn Agema en zijn vrouw Nathalie zijn eigenaar van de IJsboetiek op de Zuiddijk. Daarnaast hebben ze vaak ideeën om de buurt op te knappen, helpen ze op de school van hun kinderen en doen ze vrijwilligerswerk voor patiënten en ouderen. We vroegen Martijn naar zijn ideeën over Centrum Oost en het toekomstbeeld voor 2040.

Lees meer

Foto van Martijn en Nathalie achter de toonbank in de IJsboetiek

Bezoek gedeputeerde aan Wilhelminasluis

25 juli 2019
Gedeputeerde Adnan Tekin bracht vorige week een werkbezoek aan de Wilhelminasluis. Hij wilde even kennismaken met projectteam en kreeg ook een korte rondleiding over de bouwplaats. Wethouder Gerard Slegers kwam hem ook even gedag zeggen.

Lees meer

Foto van gedeputeerde en wethouder bij de Wilhelminasluis

Hoe gaat het met het vernieuwen van de Wilhelminasluis?

19 juli 2019
De Wilhelminasluis in Zaandam wordt vernieuwd. Omgevingsmanagers Annemiek Verheijden (bouwbedrijf Heijmans) en Klára Kesslerová (opdrachtgever Provincie Noord-Holland) vertellen wat er op de bouwplaats gebeurt. Op 23 september gaat de Wilhelminabrug dicht en dan verandert ook de verkeerssituatie rondom de sluis.

Lees meer

Foto van Klará Kesslerova en Annemiek VerheijdenV.l.n.r.: Klára Kesslerová en Annemiek Verheijden

Eerste paal Herman Gorter Burgemeester Smitstraat

24 juni 2019
Afgelopen vrijdag 21 juni gaf wethouder Hans Krieger het startsein voor de bouw van de nieuwe Herman Gorterschool aan de Burgemeester Smitstraat in Zaandam. De bouw van de school neemt ongeveer een jaar in beslag. In 2020 kunnen de kinderen van een spiksplinternieuw gebouw gebruikmaken.

Lees meer

Foto van aanwezigen tijdens de eerste paal

Kom zaterdag 15 juni naar de Dag van de Bouw

13 juni 2019

De Burcht in Zaandam Centrum Oost verandert zaterdag 15 juni in een grote bouwplaats. Om de Dag van de Bouw te vieren is er voor jong en oud een ‘Experience’. U kunt langslopen voor gratis advies, maar ook kinderen kunnen hier de hele dag actief meedoen en de wereld van de bouw ontdekken.

Lees meer

Foto van bouwvakkers aan het werk

Perspectief Centrum Oost vastgesteld

29 mei 2019
Weer een mijlpaal behaald! Het perspectief Centrum Oost is dinsdagavond 28 mei 2019 door de gemeenteraad vastgesteld. In dit document staan de kaders beschreven voor toekomstige ontwikkelingen in het gebied. De volgende stap is een strategisch plan uitwerken: wat kan eerst, wat moet nog even wachten en wie doe wat precies?

Lees meer

Voorkant van het document Perspectief voor Centrum Oost 2040

De Zaanse dag van de Hond

Een bos bloemen voor de hondenbezitter


26 mei 2019
Het is vandaag de Dag van de Hond! In de Rosmolenwijk werd dit vrijdag 24 mei alvast gevierd met de Zaanse Dag van de Hond. Bewoners die netjes hun hond aanlijnden en de hondenpoep opruimden kregen als bedankje een bos bloemen.

Lees meer


Groenadoptie Prins Hendrikplantsoen

Zaterdag 25 mei
Buurtbewoners vierden het nieuwe Prins Hendrikplantsoen zaterdag 25 mei. Op basis van de wensen van de bewoners maakte de gemeente Zaanstad een ontwerp voor een nieuw plantsoen. Na hun goedkeuring is dit aangelegd. De bewoners zorgen voor het onderhoud.

Lees meer

Foto van buurtbewoners bij het nieuwe plantsoen

Tentoonstelling Bouwers van de Toekomst en Eigenwijs Wonen

29 april 2019
De  stad verandert. Steeds meer mensen willen in Zaanstad wonen, maar de ruimte is beperkt. Met Bouwers van de Toekomst en Eigenwijs Wonen zijn het de kinderen die bepalen hoe de stad eruit gaat zien. Benieuwd?

Lees meer

Toekomstbeeld Centrum Oost voorgelegd aan gemeenteraad

8 maart 2019
Het oostelijk deel van het centrum van Zaandam gaat de komende 20 jaar veranderen in een aantrekkelijk gebied voor bewoners en bezoekers. Hoe dat vernieuwde deel van het centrum er uit moet komen te zien staat in het ‘Perspectief Centrum Oost’. Deze heeft het college aan de raad voorgelegd ter besluitvorming.

Lees meer

'Bloembakken op de Zuiddijk: duurzaam & hufterproof'

7 maart 2019
Ondernemers op de Zuiddijk in Zaandam hebben bloem- en boombakken geadopteerd. Hiermee willen zij een stukje van de dijk opfleuren en meer aanzicht geven, schrijft de Orkaan. Daarnaast de zijn de plantenbakken betaalbaar, duurzaam én hufterproof.

Lees het artikel


Vernieuwing Wilhelminasluis

6 maart 2019
Half februari is bouwer Heijmans weer gestart met de werkzaamheden aan de Wilhelminasluis. Het doel is een vernieuwde Wilhelminasluis, een opgeknapte openbare ruimte en twee nieuwe bruggen. Volgens de huidige planning worden de werkzaamheden eind 2020 afgerond. Hervatting van het werk betekent ook dat de hinder toeneemt. Voorlopig blijft de verkeerssituatie bij de sluis nog ongewijzigd. Vanaf komend najaar gaat het verkeer merken dat er gewerkt wordt.

Lees meer

Heijmans hervat werkzaamheden Wilhelminasluis

21 januari 2019
Het werk aan de Wilhelminasluis in Zaandam wordt na een lange periode van stilstand weer opgepakt. Op 11 februari begint bouwer Heijmans met de werkzaamheden. Het einddoel is een vernieuwing van de Wilhelminasluis en de naastgelegen bruggen. De voorbereidingen op het werkterrein zijn inmiddels gestart. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot eind 2020.

Lees verder

Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl