Terugblik bijeenkomsten Zuiddijk

Terugblik bijeenkomsten Zuiddijk


23 december 2021
De afgelopen maanden waren er opnieuw (online) bijeenkomsten over de Zuiddijk. Met bewoners en ondernemers spraken we over de aanpak van ondermijning (criminele activiteiten in de wijk) en over de leefbaarheid en de toekomst van het gebied.

Zo heeft de gemeente een verkeersonderzoek laten doen op de Zuiddijk. Als we deze resultaten hebben, delen we ze met de bewoners en ondernemers. Er komt in ieder geval een smiley-bord op de Zuiddijk ter hoogte van huisnummer 300. Later verplaatsen we het bord naar nummer 91, vlakbij de DekaMarkt. Hiermee stimuleren we automobilisten om zich aan de snelheid te houden.

Mobiliteitsplan voor de Zuiddijk

Eind 2022 wil de gemeente starten met het mobiliteitsplan voor de Zuiddijk. In een mobiliteitsplan staat hoe het gebied - ook in de toekomst - vlot en veilig bereikbaar is, terwijl de stad groeit. Zo willen we graag dat de Zuiddijk een hoofdfietsroute wordt. Dat betekent dat we gaan kijken hoe we de dijk goed kunnen inrichten voor fietsers.

Het mobiliteitsplan Zuiddijk wordt een uitwerking van het Zaans Mobiliteitsplan. Als we gaan beginnen met het plan voor de Zuiddijk, dan vragen we, net als bij het overkoepelende plan, aan bewoners, ondernemers en andere betrokken om mee te denken. Meer informatie over het Zaans Mobiliteitsplan is terug te vinden op mobiliteitsplan.zaanstad.nl.

foto van de Zuiddijk

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl