Kadevernieuwing Prins Hendrikkade

Niet meer parkeren op het dek vanaf voorjaar 2021

Kadevernieuwing Prins Hendrikkade


8 januari 2021
Aan de Voorzaan bestaat de oever uit een betonnen kadeconstructie. Deze is oud en gaan we daarom vervangen. Het dek is op dit moment parkeergebied. Omdat de kadeconstructie in sterkte afneemt, gaan wij de parkeermogelijkheden binnenkort aanpassen.

Vanaf januari 2021 mogen er geen zware auto’s meer staan. Op dit moment geven verkeersborden een aslastbeperking van 4,7 ton aan. Dit passen wij aan naar 1,5 ton. Dit betekent dat bijvoorbeeld alleen auto’s met 2 assen mogen parkeren. Dat zijn personenauto’s of bestelauto’s. En het totale gewicht moet dan minder dan 3000 kilogram zijn. Daarnaast plaatsen wij borden “verboden voor vrachtwagens en bussen”.

Niet meer parkeren op het dek vanaf voorjaar 2021

Vanaf het voorjaar van 2021 mag u niet meer op het betonnen dek parkeren. Daarom gaan we de straat aanpassen, zodat er toch genoeg parkeergelegenheid blijft. Zodra wij hiervoor een ontwerp hebben, vragen wij de mening van de bewoners die hier parkeren. Waar mogelijk passen wij het ontwerp daarna aan.

Planning

De nieuwe kadeconstructie komt in 2022. Op dit moment werken we aan de bouwmogelijkheden. Zodra we hier meer over weten, informeren wij u. Daarnaast gaan we in 2025 de openbare ruimte herinrichten. Over deze plannen kunt u al lezen in het perspectief MAAK.CentrumOost. Als we klaar zijn met de eerste ontwerpen, bespreken we die ook met u.

We beperken de overlast zo veel mogelijk 

Wij beseffen dat de maatregelen grote invloed hebben op uw leefsituatie. Vooral omdat er veel werkzaamheden gaan plaatsvinden. Wij doen daarom ons best om de werkzaamheden zo kort mogelijk te laten duren. Tussen de verschillende fases richten wij in overleg met u de openbare ruimte op een goede manier in.

Meer over de kadevernieuwing en de planning vindt u hier op de projectpagina.

Foto van Prins Hendrikkade

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl