Voortgang bijeenkomsten Zuiddijk

Voortgang bijeenkomsten Zuiddijk


21 juni 2021
Afgelopen maart waren er weer bijeenkomsten om met bewoners en ondernemers te praten over de Zuiddijk. Over de leefbaarheid, ondermijning en de toekomst van het gebied. We spraken dit keer over het verkeer en de verlichting. 

Op de Zuiddijk staat nu op drie plekken een extra bord met daarop de maximumsnelheid van 30 km/u. Daarnaast is bij huisnummer 313 een bestaand 30 km/u-bord verplaatst. Deze is nu beter zichtbaar voor de automobilist. Verder plaatsen we nog op twee plekken een extra bord waarmee we automobilisten verplichten om in de vakken te parkeren en niet daarbuiten. 

Verlichting Zuiddijk

Verder bespraken we de openbare verlichting van de Zuiddijk. Deze kon beter. Daarom hebben we de lume van een aantal lantaarnpalen verhoogd. Dit zorgt ervoor dat de Zuiddijk nu beter verlicht is. Wijkwethouder Gerard Slegers is ook nog met ondernemers in gesprek om de verlichting onder de overkappingen te verbeteren.  

Verbeteringen middellange termijn

Ook zijn we aan het onderzoeken wat we op de middellange termijn kunnen verbeteren aan de Zuiddijk. Daarbij onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn om minder (doorgaand) vrachtverkeer gebruik te laten maken van de Zuiddijk. Dit zit in de onderzoeksfase en hier valt op dit moment nog niet veel over te melden. We hopen hier na de zomervakantie meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Op 5 oktober 2021 staat de volgende bijeenkomst gepland. Na de zomervakantie volg het programma.

Vragen?

Als u vragen heeft over de Zuiddijk kunt u per mail contact opnemen met de wijkmanager Fatima Ben Mimoum via F.Benmimoun@Zaanstad.nl. Meer informatie vindt u ook op de wijkwebsite.


foto van de Zuiddijk

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl