Nieuws over Centrum Oost

Deelnemers adviesgroep participatie Centrum Oost gezocht!

Gepubliceerd op 22 december 2022
Afbeelding

Hoe kan gemeente Zaanstad inwoners en ondernemers beter betrekken bij haar ontwikkelplannen? Misschien heeft u daar wel een idee over. Voor de adviesgroep Participatie Centrum Oost zoeken we inwoners en ondernemers die samen met raadsleden en de gemeente gaan bepalen  hoe we de buurt zo goed mogelijk kunnen betrekken bij nieuwe plannen. Wilt u ons adviseren? U kunt zich aanmelden tot 10 februari 2023.

Update: De uiterlijke aanmelddatum is verlopen. We werken nu aan het vormen van een adviesgroep.


We hebben uw kennis nodig. Want u weet als bewoner of ondernemer wat wel werkt en wat er juist anders moet. In de adviesgroep vertegenwoordigt u de inwoners en ondernemers van de buurt. Samen bepalen we bijvoorbeeld wie we moeten bevragen en welke methodes we gaan gebruiken. Het gaat in de adviesgroep dus niet om de inhoud van plannen, maar om de participatie. En met goede participatie kunnen we ideeën ophalen voor de inhoud van de plannen.

Wilt u ons én de buurt helpen?

De bijeenkomsten van de adviesgroep zijn ongeveer een keer per twee maanden. Voor in ieder geval de komende twee jaar. In overleg kan het zijn dat kleinere groepen tussendoor bijeen komen om te praten over deelonderwerpen.

Selectie

Er zijn al twee actieve bewoners, twee raadsleden en twee ambtenaren van gemeente Zaanstad betrokken bij de adviesgroep. We zoeken nu nog vijf extra mensen voor de adviesgroep. De nieuwe omgevingsmanager gaat de selectie maken op basis van de motivatie. In februari 2023 krijgt u na aanmelding bericht. Daarna zal de adviesgroep officieel van start gaan. Er zijn geen vaste dagen of data, dat bepalen we steeds samen.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl