Kerstbomenactie voor bewoners zorgcentra en klanten voedselbank

Kerstbomenactie voor bewoners zorgcentra en klanten voedselbank


17 december 2019
Woensdag 18 december brengt wethouder Openbare Ruimte, Gerard Slegers een bezoekje aan zorgcentrum Pennemes om 10.00 uur. Hier overhandigt hij een aantal bewoners een kerstboom. Dit is onderdeel van de kerstbomenactie van gemeente Zaanstad.

Klanten van de voedselbank, inwoners van zorgcentrum Pennemes en zorgcentrum Mennistenerf konden een kerstboom aanvragen bij gemeente Zaanstad. Deze kerstbomen zijn of worden thuisbezorgd en de eerste week van januari weer opgehaald. Op donderdag 9 januari worden ze geplant in het kerstbomenbos. De bewoners van het woonzorgcentrum kunnen na de feestdagen naar het kerstbomenbos kijken. Deze ligt namelijk in een groenstrook naast het centrum.

Kerstbomen doneren

Gemeente Zaanstad vraagt inwoners van de Rosmolenwijk hun kerstboom met kluit te doneren. De gedoneerde bomen krijgen een tweede leven in het kerstbomenbos.

Jaarlijks gooien veel mensen hun kerstboom weg en dat is zonde. Want in de natuur hebben kerstbomen veel goede eigenschappen. Ze zuiveren de lucht en slaan C02 op en bieden beschutting en voedsel voor vogels en insecten. Ook helpen ze bij het verwerken van regenwater. Daarnaast blijven kerstbomen het hele jaar mooi groen.

Foto van kerstbomen

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl