Werkzaamheden Prins Hendrikkade

Werkzaamheden Prins Hendrikkade


21 juni 2021
Zaanstad past de openbare ruimte aan bij de Prins Hendrikkade. Langs de rijweg van de Prins Hendrikkade komen nieuwe parkeervakken. De kade sluiten we af voor parkeren. In de week van 21 juni begint Floris Infra met de werkzaamheden. Dit duurt ongeveer tot en met oktober 2021.

Floris Infra vervangt deels de tegelverharding tussen de bomen door betonstraatstenen. Op de nieuwe verharding komen lijnen om de parkeervakken aan te geven. Borden langs de rijweg geven aan dat parkeren buiten de vakken niet (meer) is toegestaan. De ingangen van de huidige parkeerplaats op de kade verdwijnen. De betonnen heipalen op de kade worden verlegd. De kade is daardoor niet meer bereikbaar voor auto’s. Door de werkzaamheden blijft er grond over. Hier komt een tijdelijk depot op de kade bij de Burcht.

Vier bomen vervangen

Om het gestelde aantal parkeervakken te kunnen maken, is het nodig om vier bomen weg te halen. We vervangen deze vier nieuwe bomen in bakken op de kade. De aannemer plaatst de bomen in het najaar en zorgt voor het onderhoud van de bomen.

Uw woning blijft bereikbaar

Om de wijk met de auto bereikbaar te houden wordt het werk uitgevoerd in 4 fases: van zijstraat naar zijstraat. (Brom-)fietsers en voetgangers kunnen altijd langs de werkzaamheden. Als u een gratis parkeervergunning heeft aangevraagd ontvangt u deze bij de start van het werk.

Meer informatie over project Prins Hendrikkade

foto van Prins Hendrikkade

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl