Projecten en initiatieven

Wilt u meer lezen over de (nieuwbouw)projecten in het MAAK-gebied Centrum Oost? Klik op de pins hieronder op de kaart voor meer informatie of scrol naar beneden voor een toelichting op de projecten.

Plan
Hotspot
Hotspot
Prins Hendrikkade

De kade aan de Voorzaan hebben we vervangen. De parkeerplekken zijn naar de straat verplaatst. Op deze pagina lees je meer over dit gerealiseerde project.

Hotspot
Hotspot
Herontwikkeling Peperstraat

Er is in de Zaanstreek veel behoefte aan meer woningen. Daarom wil de gemeente de Peperstraat herontwikkelen. Dat heeft wel gevolgen voor de huidige bewoners en ondernemers. Want de panden die er nu staan moeten dan gesloopt worden. Daarvoor in de plaats komen meer nieuwe woningen (en meer sociale huur) terug. Ook komt er een parkeergarage en gaat de gemeente de openbare ruimte opknappen, met meer groen.

Herontwikkeling Peperstraat

Impressie PeperstraatEr is in de Zaanstreek veel behoefte aan meer woningen. Daarom wil de gemeente de Peperstraat herontwikkelen.  Dat heeft wel gevolgen voor de huidige bewoners en ondernemers. Want de panden die er nu staan moeten dan gesloopt worden. Daarvoor in de plaats komen meer nieuwe woningen (en meer sociale huur) terug. Ook komt er een parkeergarage en gaat de gemeente de openbare ruimte opknappen, met meer groen. 

Lees meer over de vernieuwing Peperstraat


Prins Hendrikkade
Foto van Prins Hendrikkade

De oever van de Voorzaan langs de Burchtkade en de Prins Hendrikkade heeft een kade met een betonnen dek. De kade is oud en neemt in sterkte af. We hebben daarom een nieuwe kadeconstructie gemaakt. Inmiddlels is dit project klaar. De kade aan de Voorzaan is vervangen en de parkeerplekken zijn naar de straat verplaatst.

Lees meer over de Prins Hendrikkade

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl