Projecten en initiatieven

Vernieuwing Wilhelminasluis

De Wilhelminasluis wordt samen met de naastgelegen Beatrixbrug en Wilhelminabrug vernieuwd door de Provincie Noord-Holland en bouwer Heijmans. De afmeting en vormgeving van de sluis zijn niet meer van deze tijd. De sluis wordt breder, dieper en langer, zodat ook de grootste en zwaarbeladen schepen er makkelijker door kunnen. 

Impressie van de vernieuwde WilhelminasluisImpressie van de vernieuwde Wilhelminasluis

Lees meer

Vernieuwing Peperstraat

In de Peperstraat worden 460 nieuwe woningen gerealiseerd door Accres Real Estate. Een aantal panden worden gesloopt en daarvoor in de plaats komen meer nieuwe woningen (en meer sociale huur) voor terug. Hiermee wordt ingegaan op de groeiende vraag naar betaalbare woonruimte in de regio. Deze vernieuwing van de Peperstraat sluit aan bij het toekomstbeeld van de gemeente om dit gebied aantrekkelijker te maken en beter te laten aansluiten bij het centrum. 

Impresie van de Peperstraat door tekenaar Olivier RijckenImpressie van de Peperstraat door tekenaar Olivier Rijcken

Lees meer


Nieuwe Herman Gorterschool

Aan de Burgemeester Smitstraat in Zaandam. Afgelopen juni begon de bouw van de school. Dit neemt ongeveer een jaar in  komt een nieuwe Herman Gorterschool.  In 2020  kunnen de kinderen van een spiksplinternieuw gebouw gebruikmaken. 

Eerste paal Herman Gorter Burgemeester Smitstraat

Meer over de bouw van de school

Klaas Kanstraat 2-4

Op de plek van drukkerij Huig (en partycentrum Las Vegas) komen woningen. De panden staan leeg, de gemeente Zaanstad is in gesprek met de eigenaar om een intentieovereenkomst te sluiten met afspraken over wat wel en niet kan.
Doel is dat met deze ontwikkeling ook het Verzetsplantsoen dat ernaast ligt een flinke opknapbeurt krijgt. Dat kan dan worden heringericht.

Foto van de lege panden op de Klaas Kanstraat 2-4

Steiger voor riviercruises

Aan het begin van de Prins Hendrikkade in Zaandam komt een nieuwe aanlegsteiger voor riviercruiseboten. 

Tekening van de steiger aan de Prins Hendrikkade

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl