Nieuws over Centrum Oost

Inloopbijeenkomst over inrichting openbare ruimte Peperstraat 24 januari 2023

Gepubliceerd op 23 december 2022
Afbeelding

Hoe maken we de Peperstraat een levendige plek waar mensen graag verblijven? Wij horen graag uw wensen en zorgen over de inrichting van de openbare ruimte van de Peperstraat. Dit kan tijdens de inloopbijeenkomst op dinsdagavond 24 januari, van 19.30 tot 21.00 uur in het informatiecentrum in de Peperstraat 7.

Bij de herontwikkeling van de Peperstraat komen er niet alleen nieuwe gebouwen, ook de openbare ruimte gaan we opnieuw inrichten. De gemeente maakt hiervoor een inrichtingsplan. Dit plan gaat over de straten, de stoepen en het nieuwe plantsoen. Ook denken we na over de speelvoorzieningen. Er is nog geen ontwerp. Wel heeft de gemeente ideeën over de inrichting. En zijn er dingen die nu al vastliggen, zoals veiligheidsnormen, en waar een nieuw ontwerp straks aan moet voldoen. Tijdens de bijenkomst horen we graag uw mening en ideeën.

Een tweede bijeenkomst is op donderdag 23 februari. Dan koppelt de ontwerper van de gemeente aan u terug op welke manier de ideeën en wensen zijn verwerkt.

Wat gebeurt er na de avonden? 

De gemeente werkt dit voorjaar aan een programma van eisen, een soort pakket met bouwstenen die omschrijven waar het nieuwe ontwerp straks aan moet voldoen. Als dat is vastgesteld, gaat er een ontwerper aan de slag met het tekenen van het inrichtingsplan.

Aanmelden

Kunt u ons laten weten of u erbij bent? Dat kan per e-mail aan de ontwikkelaar via contact@vernieuwingpeperstraat nl.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl