Tentoonstelling Bouwers van de Toekomst en Eigenwijs Wonen

Tentoonstelling Bouwers van de Toekomst en Eigenwijs Wonen

29 april 2019
De  stad verandert. Steeds meer mensen willen in Zaanstad wonen, maar de ruimte is beperkt. Met Bouwers van de Toekomst en Eigenwijs Wonen zijn het de kinderen die bepalen hoe de stad eruit gaat zien. Benieuwd?

De Bouwers van de Toekomst hebben hun ideale wijk gebouwd. Bij Eigenwijs wonen maakten de kinderen van een groep voor hun eigen woonunit een gevel, geïnspireerd op een Zaanse gevel. Als deze woonunits worden gestapeld één Eigenwijs woongebouw.

'Het een kan niet zonder het ander'

De kinderen dacht over alles na. Over hoe je stabiel kunt bouwen met een driehoekconstructie. En welke voorzieningen een stad nodig heeft. Zoals een voetbalveld, een zwembad, winkels, restaurants én een hoge toren voor afval. De primeur ging naar wethouder Rita Noordzij. Zij werd vorige maand al door de leerlingen van basisschool De Rank in Westzaan verwelkomd. Wethouder Noordzij ontving hier de eerste maquettes voor de tentoonstelling, terwijl de kinderen een prachtig bouwlied zongen.

Komt u een kijkje nemen?

In de meivakantie staan de wijken en woningen tentoongesteld in het MAAK.pand van de gemeente Zaanstad in de Peperstraat 134A. U bent van harte welkom in de meivakantie op dinsdag 30 april, woensdag 1 mei en donderdag 2 mei van 13.00 tot 17.00 uur.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl