Vernieuwing Wilhelminasluis

Planning werkzaamheden

Vernieuwing Wilhelminasluis in drie fasen

6 maart 2019
Half februari is bouwer Heijmans weer gestart met de werkzaamheden aan de Wilhelminasluis. Het doel is een vernieuwde Wilhelminasluis, een opgeknapte openbare ruimte en twee nieuwe bruggen. Volgens de huidige planning worden de werkzaamheden eind 2020 afgerond. Hervatting van het werk betekent ook dat de hinder toeneemt. Voorlopig blijft de verkeerssituatie bij de sluis nog ongewijzigd. Vanaf komend najaar gaat het verkeer merken dat er gewerkt wordt.

In de eerste fase vindt de sloop van de Wilhelminabrug plaats en in de tweede fase ook de sloop van de Beatrixbrug. Vervolgens wordt de sluis breder gemaakt en kan de aannemer de nieuwe Wilhelminabrug en Beatrixbrug plaatsen. Fase 3 bestaat uit afbouwwerkzaamheden. Dit betekent dat dat de damwanden worden ingericht en afgewerkt. Oftewel, metselwerk. Daarnaast zal Heijmans de openbare ruimte rondom de sluis afwerken. De hinder voor omwonenden is in deze fase beperkt.

Meer weten?

Lees hier de volledige nieuwsbrief van de Provincie Noord-Holland over de vernieuwing van de Wilhelminasluis. 

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van Heijmans, Annemiek Verheijden. Annemiek is te bereiken via Wilhelminasluis_zaandam@heijmans.nl. Daarnaast kunt u ook online vragen stellen via www.heijmans.nl/contact. Ook is het team 24 uur per dag bereikbaar op: 073 543 5353 o.v.v. Wilhelminasluis Zaandam.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl