Vernieuwing Peperstraat

Bijeenkomsten voor verschillende groepen

Bijeenkomsten over vernieuwing Peperstraat


19 september 2019
Op de Peperstraat verhuurt Accres Real Estate 112 woningen. Ook zijn er commerciƫle ruimtes in de verhuur. De panden worden gesloopt en er komt nieuwbouw. Er komen circa 460 woningen voor terug. Accres organiseert 24 september een bijeenkomst voor iedereen die nieuwsgierig is om hen te informeren over de vernieuwing van de Peperstraat. De inloop is tussen 17.00 en 21.00 uur in de St. Bonifatius, Oostzijde 14 in Zaandam.

Voor de huidige bewoners van de woonblokken in de Peperstraat verandert natuurlijk het meeste. Zij zijn al woensdagavond 28 augustus geĆÆnformeerd over de plannen en wat die voor hen betekenen. Ook staan er nog persoonlijke afspraken met hen gepland. Ook direct omwonenden, voor wie het uitzicht gaat veranderen, hadden een persoonlijke uitnodiging voor een bijeenkomst op 18 september gekregen.

Onderzoeken voor de plannen lopen nog

De plannen zijn nog niet af. Er lopen nog onderzoeken naar de haalbaarheid en er moet uitgezocht worden wat de beste plekken zijn voor parkeren en groen in de straat. Om huurders en omwonenden van de panden te informeren, heeft Accres schetsen gemaakt. Maar hierin kan dus nog veel veranderen.

Informatie via website en bijeenkomsten

Meer informatie over de plannen voor de Peperstraat vindt u ook online via vernieuwingpeperstraat.nl. De komende tijd worden deze verder uitgewerkt. Voor de kerst wordt nog een bijeenkomst georganiseerd, om mensen opnieuw bij te praten over hoe het met de ontwikkeling gaat.

Vernieuwing Peperstraat sluit aan op toekomstbeeld voor 2040

De ontwikkeling in de Peperstraat is onderdeel van de plannen voor MAAK.Zaanstad om het gebied Centrum Oost aantrekkelijker te maken en beter te laten aansluiten op het centrum.


 


Foto van de Peperstraat nu

Foto van de Peperstraat nu

Schets van de Peperstraat door ontwikkelaar Accres

Schets voor de Peperstraat door ontwikkelaar Accres

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl