Gemeenteraad geeft groen licht voor herontwikkeling Peperstraat

Gemeenteraad geeft groen licht voor herontwikkeling Peperstraat


26 november 2021
De gemeenteraad van Zaanstad stemt in met het Ruimtelijk Programma van Eisen voor de herontwikkeling van de Peperstraat. Dat betekent dat de nieuwbouw van 530-550 woningen in de Peperstraat doorgaat. De 122 huidige woningen worden gesloopt. Dit besluit betekent voor ruim tachtig huishoudens dat zij tijdelijk of voorgoed naar een andere woning moeten verhuizen. Dat is ingrijpend. Maar de extra woningen die ervoor terugkomen zijn hard nodig. 

Zorg voor huidige bewoners 

De huidige bewoners van de Peperstraat krijgen een brief met informatie over hoe het nu verder gaat. Er is voor hen een Sociaal Plan gemaakt. Hierin staan alle afspraken vergoedingen. Zo krijgen de bewoners krijgen bij het verhuizen één op één begeleiding van de verhuurder. De gemeente ziet erop toe dat alle bewoners een goede plek krijgen. De gemeente gaat ook vaker in gesprek met de bewoners en ondernemers in de buurt van de Peperstraat.

Metamorfose Zaandam centrum oost

De Peperstraat en omgeving ondergaat de komende jaren een grote metamorfose. Naast woningenkomt er een aantrekkelijke groene openbare ruimte voor fietsers en voetgangers, worden geparkeerde auto’s verplaatst naar ondergronds en komt er ruimte voor winkels en horeca. De ontwikkeling van de Peperstraat maakt de weg vrij voor een verbetering van het Centrum oost.

impressie van vernieuwing PeperstraatImpressie vernieuwing Peperstraat

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl