Nieuws over Centrum Oost

Vernieuwing Oostkade 5-13

Gepubliceerd op 20 februari 2024
Afbeelding

Op Oostkade 5-13, aan de oostkant van de Wilhelminasluis, staan een aantal oude, lage paviljoens. De gebouwtjes kampen al jaren met leegstand en verloedering. De gemeente en de eigenaar van de paviljoens (Astoria Vastgoed B.V.) willen deze situatie verbeteren. Hiervoor heeft Astoria bij de gemeente een plan ingediend en een vergunning aangevraagd.

Het plan is om uit te breiden naar een gebouw van 5 bouwlagen met 32 appartementen en 2 horecaruimten. De gemeente zal ook de openbare ruimte rondom het gebouw vernieuwen. Met dit nieuwe plan knapt deze plek aan de Zaan op. Er komen woningen bij en het gebied wordt sociaal veiliger.

Vergunning verleend 
Astoria heeft een omgevingsvergunning aangevraagd om het plan uit te kunnen voeren. Het plan past in het bestemmingsplan Inverdan, dat geldt voor deze plek. Daarom heeft de gemeente de omgevingsvergunning verleend. Belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit kunnen tot en met 28 maart 2024 bezwaar maken.

Vragen of meer informatie 
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de gemeente via het algemene telefoonnummer 14075, via het contactformulier op de website of stuur een e-mail naar maakcentrumoost@zaanstad.nl.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl