Studenten bestuurskunde adviseren

'Gemeente moet ondersteuning bieden aan winkeliersvereniging'

Studenten bestuurskunde adviseren

24 januari 2018
Op maandag 15 januari presenteerden zes groepen studenten bestuurskunde van de Hogeschool van Amsterdam hun adviezen voor de Zuiddijk aan procesmanager Eef Franke van Centrum Oost. Eerder deelden ze hun eerste ideeën, nu hadden ze die verder uitgewerkt.

De zes groepen gaven allemaal aan dat het wenselijk is dat de gemeente de komende maanden ondersteuning biedt aan de winkeliersvereniging. Dit geeft de vereniging de tijd om de komende maanden een visie en missie te ontwikkelen en nieuwe leden te werven. Daarnaast zijn de studenten van mening dat niet alleen winkeliers zich moeten kunnen aansluiten bij de vereniging maar ook de horeca op de Zuiddijk. Om op die manier één geluid te laten horen. Eén groep studenten adviseerde om het concept ‘Springlevende Wijk’ toe te passen op de Zuiddijk. In dit concept wordt gratis woonruimte aangeboden in ruil voor buurtwerk. Op die manier kunnen de studenten een bijdrage leveren aan de totstandkoming of uitvoering van plannen op o.a. de Zuiddijk.           

Adviesrapporten ook naar winkeliersvereniging

De adviesrapporten van de HvA worden zodra ze af zijn ook gedeeld met de winkeliersvereniging. We werken ondertussen samen met de ondernemers, pandeigenaren en huurders aan de Zuiddijk verder aan een actieplan voor de Zuiddijk.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl